Fra revisor til prosjektstyringsleder

Ellen RIndal. Foto: Anne-Line Bakken

Ellen Rindal er utdannet revisor, videreutdannet seg innen ledelse og er nå prosjektstyrerleder i Bane NOR. Foto: Anne-Line Bakken.

– Videreutdanningen ga meg faglig trygghet og er sannsynligvis grunnen til at jeg har fått lederjobber. Det sier Ellen Rindal, som tok en master i organisasjon og ledelse etter flere år i arbeidslivet.

Tekst: Lisbet Jære

Det er nå ti år siden Ellen Rindal leverte masteroppgaven sin i organisasjon og ledelse. Siden den gang har hun hatt flere lederstillinger, de siste fire årene som prosjektstyringsleder i Bane NOR.

Rindal er opprinnelig utdannet revisor og jobbet som det i 5 år. Etter flere år i arbeidslivet ønsket hun mer innsikt i ledelse og tok da Erfaringsbasert masterprogram i organisasjon og ledelse samtidig som hun var i arbeid.

– Jeg følte at tiden var inne for å supplere en økonomisk utdanning med et fagfelt innenfor ledelse og valgte derfor å ta en master i organisasjon og ledelse.  Jeg hadde lyst på flere arbeidsmuligheter og lederoppgaver, og håpet jeg kunne få det ved å ta masteren.

Jeg følte at tiden var inne for å supplere en økonomisk utdanning med et fagfelt innenfor ledelse

Mens hun studerte var hun ansatt hos Siemens AS og arbeidsgiveren var positiv til at hun ønsket kompetanseutvikling. Hun fikk betalt utdanning og fri med lønn når hun deltok på samlinger på dagtid. Rindal hadde ikke lederoppgaver mens hun studerte, men året etter hun var ferdig ble hun avdelingssjef for prosjekt i Bravida AS, med budsjett og lederansvar.

Les også: Glad for at arbeidsgiveren betaler

 

Mer attraktiv på arbeidsmarkedet

– Hvilke muligheter tror du utdanningen har gitt deg?
– Organisasjon og ledelse er anvendelig uansett hvilken bakgrunn en har. Jeg tror jeg har blitt mer attraktiv på arbeidsmarkedet, og sannsynligvis hadde jeg ikke fått lederjobber om jeg ikke hadde tatt utdanningen. Kunnskapen jeg fikk gjennom studiene gjør at jeg føler meg tryggere i jobben.

Rindal er i dag prosjektstyrerleder i Bane NOR og jobber med infrastruktur- og fornyelsesprosjekt. Et av utbyggingsprosjektene til Bane NOR er ny godsterminal på Heggstadmoen utenfor Trondheim. Prosjektet inkluderer full utbygging av containerterminal, bilterminal, samt oppgradering av terminalspor. Den nye godsterminalen skal avlaste eksisterende godsterminal som ligger på Brattøra i Trondheim sentrum.

Ellen Rindal og byggleder Einar Solem

Sammen med byggleder Einar Solem inspiserer Rindal arbeidet på den nye godsterminalen sør for Trondheim. Foto: Anne-Line Bakken

I fjor sommer fikk Rindal en annerledes jobbopplevelse gjennom å være med på «Sommertoget» – NRKs sakte-TV satsning sommeren 2017. Rindal var med som prosjektleder fra Bane NOR for å jobbe med sikkerheten langs sporet. Hun hadde ansvar for at alt gikk trygt for seg langs skinnene og på stasjonene hvor sendingene foregikk

– Det var artig og spennende, kanskje en sånn «once in a lifetime-jobb», sier Rindal.

Motivasjon viktig

Rindal begynte på masteren da hun var 40 og husker godt hvordan det var å studere som voksen. Med fulltidsjobb og barn på tre og ni år ble det travelt, og hun fremhever motivasjon som svært viktig:

– Jeg var veldig, veldig motivert til å begynne å studere. Og det hjalp på motivasjonen å ha så gode og engasjerte forelesere som gjorde faget interessant. Jeg fikk veldig god veiledning til å gjøre masteroppgaven, og det å kunne bruke jobben som case i masteroppgaven var veldig nyttig.

Motivasjonen til å studere kan være større som voksen fordi en skjønner mer og har erfaring fra arbeidslivet slik at teorien en lærer kan settes i en kontekst.

En annen ting hun hadde god nytte av var å høre om erfaringer og arbeidshverdagen til de andre kursdeltagerne.

– Jeg tror motivasjonen til å studere kan være større som voksen fordi en skjønner mer og har erfaring fra arbeidslivet slik at teorien en lærer kan settes i en kontekst. Da jeg var ung så var det på et vis forventet at jeg skulle studere, da ble jeg ikke så gira. Men som voksen var det et bevisst valg, sier Rindal.

Lyst til å studere organisasjon og ledelse? Les om studiet her.

Studietips

Ellen Rindals tips til andre som vurdere å ta videreutdanning.

Motivasjon
Studiene krever mye, derfor er motivasjon Alfa Omega.

Tid
En må forberede seg på at det tar tid og til tider kan bli slitsomt i kombinasjon med full jobb og familie. – Det var annerledes når en var 20 år, verken hadde små barn eller jobb, og kunne sulle rundt i kantina, sier hun og ler. Hun anbefaler å sette seg klare mål og ha en tidsplan for når ting skal være ferdige.

Samarbeid
Samarbeid med de andre som tar fagene, det er både sosialt og givende faglig.

Det er en ting til en bør være forberedt på, legger hun til:
– Det er veldig artig å studere som voksen!

i

ORGANISASJON OG LEDELSE

Fleksibelt masterprogram. Undervisningen er samlingsbasert og du tar ett og ett kurs som tilsammen kan bli en hel mastergrad. Det er sju spesialiseringer å velge mellom:

Studentene kommer både fra privat og offentlig sektor, fra ulike bransjer og fagfelt, og fra små og store virksomheter i hele landet.

Mer informasjon om studiet i organisasjon og ledelse

Strekillustrasjon: Vil du investere i din egen utvikling?

Nyhetsbrev fra NTNU VIDERE gir deg informasjon om videreutdanning og deltidsstudier.

Andre artikler om videreutdanning

Berekraft og omstilling kan læras

Berekraft og omstilling kan læras

Kinodirektør Arild Kalkvik meiner grøn omstilling både kan vera artig og lønnsamt. Bærekraft, omstilling og inkluder er ei ny spesialisering innan masterprogrammet Organisasjon og leiing. Her kan du lære kva som må til for at samfunnet skal omstillast.

Hvordan få til bærekraftig omstilling i praksis

Hvordan få til bærekraftig omstilling i praksis

Bærekraftig omstilling er ikke noe bare en enkelt avdeling på en arbeidsplass kan jobbe med, det må inn i alle ledd, mener Kristine Nørgaard. Hun skriver masteroppgave om bærekraft og innovasjon i Oslobygg.

Videreutdanning ga uante muligheter for både Kristian og arbeidsgiver

Videreutdanning ga uante muligheter for både Kristian og arbeidsgiver

Mange yrkesaktive opplever at behovet for å lære nye ferdigheter øker i takt med endringene i arbeidsmarkedet. Kristian Leversen hadde jobbet i olje- og gassindustrien i flere år, og innså dette behovet samtidig som arbeidsgiveren lyste ut en ny stilling. Videreutdanningsemnet CO2-fangst og hydrogen som energi ga ham mer basiskunnskap og ble også svært verdifullt i hans nye stilling innenfor alternative energikilder og bærekraftige løsninger. 

www.ntnu.no/videre
E-post: videre@ntnu.no

NTNU VIDERE er videreutdanning og deltidsstudier fra NTNU.
Vi tilbyr kurs av kortere eller lengre varighet på bachelor- og masternivå innen de fleste fagområder. Undervisningen er fleksibel og tilpasset deg som er i arbeidslivet – ofte som en kombinasjon av aktiviteter på nett og intensive samlinger. Ved NTNU blir du undervist av Norges fremste forskere og forelesere.