NTNU VIDEREs PåskeQuiz 2024

Quizen er nettbasert og kan tas når som helst – akkurat som flere av våre videreutdanningstilbud. Dette er bare underholdning og du må gjerne få med hele familien på moroa! Klarer du alle 10 spørsmålene er du en skarping!

1. 
I den første Narnia-filmen fra 2005 spiller Tilda Swinton rollen som den grufulle Heksa Hvit. Hva er heksas egentlige navn?

2. 
Denne påskeklassikeren av en låt er kjent gjennom det belgiske rockebandet Wallace Collection, den franske komponisten Franck Pourcel, og som bakgrunnsmusikken til Fjellvettreglene. Men hva heter den?

Foto: Anne-Gunn Bakken

3. 
Grunnen til at vi feirer påske er Jesu død og oppstandelse. Dette inspirerte Andrew Lloyd Webber i sin tid til å skrive rockeoperaen Jesus Christ Superstar. Hvilken kjent rockestjerne spilte Jesus i det originale albumet fra 1970?

Bilde fremstilt med KI-tjenesten Microsoft Copilot

4. 
Vi holder oss til Bibelen en liten stund til. Hvilken bibelsk person blir stadig nevnt i Alf Prøysens låt Jørgen Hattemaker?

Bilde fremstilt med KI-tjenesten Microsoft Copilot

5. 
Påskeaften i 2024 blir 30. mars. Samme dato i 1867 kjøper USA opp hvilken nåværende delstat?

6. 
Norges første kvinnelige professor ble født i Trondheim i 1872. Hva het hun?

7. 
Espen Eckbo har tidligere vært aktuell med påskenøtter på TV2. Med et stort karaktergalleri er han og kjent for julekalenderen Nissene på Låven, Get Ready To Be Boyzvoiced og Asbjørn Brekke-Show. Hvilken av disse karakterene i Eckbo-universet er IKKE spilt av Eckbo selv?

Foto: TVNORGE

8. 
Påsken brukes ofte til å lene seg tilbake med en god krimbok. Mordene i Rue Morgue (1841) regnes av mange som den første kriminalfortellingen slik vi kjenner sjangeren i dag. Hvem skrev den?

9. 
I 2023 ble NTNU-forsker og forfatter Inga Strümke kåret til Årets navn i Akademia. Hva er hun ekspert på?

Foto: NTNU

10. 
Hvilken tidligere Rosenborg- og landslagskeeper har tatt videreutdanning i Master i organisasjon og ledelse?

Foto: Anne-Line Bakken