Videreutdanning ga uante muligheter for både Kristian og arbeidsgiver

Foto: Privat
Mange yrkesaktive opplever at behovet for å lære nye ferdigheter øker i takt med endringene i arbeidsmarkedet. Kristian Leversen hadde jobbet i olje- og gassindustrien i flere år, og innså dette behovet samtidig som arbeidsgiveren lyste ut en ny stilling. Videreutdanningsemnet CO2-fangst og hydrogen som energi ga ham mer basiskunnskap og ble også svært verdifullt i hans nye stilling innenfor alternative energikilder og bærekraftige løsninger.
Tekst: Silje Birkhol
Kunne enkelt kombineres med jobb
– NTNU tilbyr god oppfølging og rask respons på spørsmål, noe som gjør at man som deltaker i videreutdanningen føler seg støttet gjennom hele prosessen
En stor verdi for arbeidsgiver
Videreutdanning kan være spesielt verdifullt for de som jobber innenfor en bransje som stadig endrer seg og krever oppdatering på kunnskap og ferdigheter. Det kan også være en fordel for de som ønsker å utforske nye karrieremuligheter og åpne flere dører.
Kristian tror at videreutdanning gir flere fordeler for en bedrift:
– Videreutdanning har mange fordeler, spesielt når det gjelder å møte fremtidige utfordringer og endringer.
– Ved å investere i ansattes kompetanse, kan bedriften redusere kostnader knyttet til å ansette og trene nye medarbeidere
I tillegg kan bedriften dra nytte av den erfaringsbaserte kunnskapen som allerede finnes i organisasjonen, og utvikle kompetanse i overgangsfaser. Selvsagt kan også bedriften dra nytte av den kunnskapen de ansatte tar med seg tilbake etter fullført videreutdanning, forteller Kristian.
Basiskunnskap banet vei for nye muligheter
Kristian er fornøyd med den faglige fordypningen han fikk tilgang til gjennom kursserien Prosessindustri og -teknologi. Han påpeker spesielt hvor verdifullt det var for ham å kunne utforske en overgang fra en prosess til en annen, og hvordan dette hjalp ham i sin nye stilling:
– Hydrogen som energibærer og karbonfangst har aldri vært pensum gjennom min utdanning. Som fagperson innen olje- og gassindustrien, var jeg derfor interessert i å ta videreutdanning på dette området
Emnet jeg valgte ga meg mer innsikt og basiskunnskap som handler om denne energiovergangen, forklarer Kristian.
I etterkant har Kristian også hatt muligheten til å ta internkurs hos arbeidsgiver, som han påpeker ikke hadde vært like lett å fullføre uten videreutdanningen.
Bygde nettverk innenfor eget fagfelt
Mange videreutdanningsemner gir mulighet for å delta i gruppeoppgaver. Dette kan være en flott mulighet til å møte nye mennesker og bygge nettverk innenfor eget fagfelt.
– Gjennom gruppeoppgaven ble jeg kjent med en annen deltaker som jobbet i en annen avdeling, men i samme selskap som meg. Så det er kanskje en mulighet for oss å samarbeide på fremtidige prosjekter, forteller Kristian.
TIPS
Fem gode grunner til å velge videreutdanning innen kjemisk og metallurgisk prosessindustri:
- Holder deg faglig oppdatert
- Kan være avgjørende for ny og høyere stilling
- Gir ny inspirasjon til å løse utfordringer i arbeidshverdagen
- Mulighet for spesialisering innenfor din bransje
- Mulighet til å møte og samarbeide med andre fagpersoner innenfor ditt felt, og dermed bygge et verdifullt nettverk.
NTNU tilbyr en rekke videreutdanningsemner rettet mot kjemisk og metallurgisk prosessindustri. Våre videreutdanningstilbud er utviklet i nært samarbeid med arbeidslivet. Dette betyr at du får lære av eksperter på sitt fagfelt og får tilgang til de nyeste teknologiene og metodene som brukes i bransjen.
FAKTA
Prosessindustrien i Norge står for en betydelig del av eksportverdien fra norske bedrifter, og preges i økende grad av høy eksportandel og konkurranse i internasjonale markeder. Derfor er kontinuerlig kompetanseutvikling avgjørende for deg som er ansatt i prosessindustrien.
Videreutdanningsemene for kjemisk eller metallurgisk prosessindustri er tilpasset fagarbeidere, ingeniører og forskere.
Nyhetsbrev fra NTNU VIDERE gir deg informasjon om videreutdanning og deltidsstudier.
Andre artikler om videreutdanning
40 år med Praktisk prosjektledelse
NTNU har et av Europas største utdannings- og forskningsmiljø innen prosjektledelse. Videreutdanningsemnet Praktisk prosjektledelse ble tilbudt første gang for 40 år siden som svar på store kostnadsoverskridelser i utbyggingsprosjekter på norsk sokkel.
Gjør det enklere å holde stø kurs som prosjektleder
Det er mye som kan gå skeis i store prosjekter. IT-konsulent Morten Moen Dyrendahl kjenner seg langt bedre rustet til å gjøre en god jobb som prosjektleder etter å ha tatt Praktisk prosjektledelse.
Kan bedriften din håndtere de nyeste digitale sikkerhetsbruddene?
Digitale angrep mot norske bedrifter har tredoblet seg de siste årene, og over 50 % av norske bedrifter har blitt utsatt for datakriminalitet. Likevel viser undersøkelser at kun 1% av ledere vurderer digital sikkerhet som det viktigste for sin bedrift.